top of page
Copy of Copy of Copy of Copy of Coaching

 

Haal eindelijk alles uit een kindvolgsysteem en gooi die frustraties overboord!  

Met deze cursus ben je straks een KRAKK in het invullen van een Ziko-Vo, een heen en weer boekje of een opvolgsysteem welbevinden en betrokkenheid.

Je haalt méér uit de tijdsinvestering die je doet om zo'n systeem in te vullen, door concrete tips recht uit de praktijk en nuttige achtergrondinformatie.

 

Deze online cursus bestaat uit 4 delen en bevat verschillende hoofdstukken die jij op je eigen tempo kan bekijken.  Je krijgt drie maanden lang toegang, zo heb je de tijd om bepaalde dingen nog eens te herbekijken als je dat wil.  

   

Het kindvolgsysteem als venster op de opvang

Type: online videocursus / Doelgroep: kinderbegeleiders en onthaalouders

 

Moeilijke gesprekken zijn even vervelend, maar wel makkelijker aan te gaan met de tips uit deze minicursus.

In 10 minuten geef ik jou mijn toptips na 10 jaar ervaring in moeilijke gesprekken met ouders. Ideaal voor als je een opfrissing wil van gespreksvaardigheden of voor wanneer je de aanzet wil nemen naar meer diepgaande trainingen.

   

10 minuten minicursus:

Moeilijke gesprekken met ouders

Type: online minicursus / Doelgroep: kinderbegeleiders, onthaalouders en iedereen die gesprekken voert met ouders over kinderen

10 minuten minicursus.png

Zindelijkheid: zo zit dat!

Type: online videocursus / Doelgroep: ouders van jonge kinderen, kinderbegeleiders en onthaalouders

 

In deze cursus vind je alles wat je nodig hebt om het zindelijkheidsproces van je kind succesvol te begeleiden.

 

Geen hocus pocus, maar informatie gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek gecombineerd met mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van het zindelijkheidsproces in de kinderopvang.

 

In deze cursus ga ik in op het belang van zindelijkheid en leg ik het lichamelijke proces ervan uit, zodat je zal begrijpen dat zindelijk worden een wonderlijk gebeuren is dat vanuit het kind zelf wordt in gang gezet, maar waar jij als ouder of professional een belangrijke rol hebt te vervullen.  Ik leg je uit welke fases er zijn, hoe je ze kan herkennen en wat je kan doen om het kind te ondersteunen.  Ik leer je wat 'het moment' is om te starten - en nee dat is niet per se pas op 2,5 jaar - en hoe je dat dan best aanpakt.  Tot slot ga ik ook in op wat je kan doen als het moeilijk gaat.

Ik raad deze cursus aan voor ouders van kinderen vanaf de leeftijd van 1 jaar én voor professionals uit de kinderopvang of het (kleuter)onderwijs.  Het is mijn bijdrage aan de ambitie van het onderzoeksteam om ouders en professionals beter te informeren rond zindelijkheid.

   

zindelijkheid zo zit dat.png
bottom of page